Duminica. Soare, aer curat, mirosuri de toate felurile, vant slab pe fata, ochelarii la locul lor si nu asa de multa nebunie in jur. Habar nu aveam ca e duminica. Aici timpul trece diferit. La inceput, pana te obisnuiesti, te mai gandesti acasa, trece timpul foarte greu. Apoi, incepi sa vezi numai chestii faine, sa intri in filmul lor si sa treaca timpul din ce in ce mai repede. Realizezi ca atunci cand vei pleca, iti va parea rau.

Sunt asa de multe lucruri de facut si atatea activitati tari. La fiecare pas, in fiecare local si cu fiecare om cu care intri in contact, primesti un cadou, o informatie sau o masa gustoasa. Totul foarte ieftin. Daca o noapte de cazare costa in jur de 5–7 eur, o masa maxim 2–3 eur, in localurile cele mai apreciate de aici. Cele de “fitze” cu priveliste faina si cu ingrediente organice. Mancarea, foarte gustoasa. Vegetariana, maxim brinza sau ou. Uneori nu iti mai vine sa te opresti, comanzi in continuu. Adio patratele.

Duminica, am avut o zi de recunoastere a zonei. De cele 2 parti ale Ganga, gasesti cate un specific. Nimic nu e la fel. Nu inteleg cum. O varietate imens de mare care iti excita fiecare celula, in fiecare secunda, intr-un alt fel.

Daca in primele zile m-am opus celor de aici, usor, am inceput sa ma predau. Ma las condus de intuitie si simturi. Nu gandesc oare cum ar fi sau cum ar fi fost. Nu trag concluzii despre nimic si incerc sa raman vid in fata experientelor de aici. Sa primesc informatiile asa cum sunt, fara sa mai aplic vreun filtru. Nu exista bine sau rau. Ci doar exista si ma bucur ca exist.

Multi copii. Peste tot copii, caini, maimute si vaci. Dar copiii, imi aduc aminte de copilaria mea. Veseli, se joaca cu ce au, inclusiv pietre, zambesc natural si fara vreun motiv. Oare le lipseste ceva? Oare zambesc ca le lipseste ceva? Sau doar se bucura de orice fara sa mai aplice filtrul mintii. Sa nu credeti ca doar copiii sunt asa. Adultii la fel, in proportie de 90%. Chiar si cei care dorm pe strazi, cu niste haine portocalii, au acelasi zambet larg. Cei din urma, sunt foarte respectati aici. Impact 0 asupra naturii.

Un alt aspect care mi-a sarit in ochi. Svastica. Toti credem ca svastica, daca a folosit-o Hitler, e un simbol diabolic. Dacii aveau aceleasi simboluri. In cultura Cucuteni, la fel. Daca ne documentam putin, vom vedea ca inseamna cu totul si cu totul altceva. Este la fel si cu Yoga. Daca practici Yoga, asta nu inseamna ca trebuie sa asociezi cu MISA. La noi in tara toata lumea face asta. E simplu. Asa cum Hitler a denaturat svastica, asa si al nostru gurisor a denaturat Yoga cu practicile lui infantilo-xxx. Dragii mei, Yoga nu este sex in grup, “nu ari pi diavolu”, nu este ceea ce a promovat gurisor. Yoga este o veche forma de a-ti antrena corpul si mintea, o practica care iti poate arata cine esti si ce cauti pe pamant, fara sa faci scoli multe sau fara sa dai spagi.

Apoi, cateva poze cu mine. Totul e bine. Ultima poza, Tree House Bar, abia deschis, de Shaker din New Delhi, cu care m-am imprietenit imediat. Cred ca va ajunge faimos in Rishikesh. Are din atitudinea lui Dobrica. Cand i-am spus ca va avea succes cu locul, a spus “Man, the succes walks with me everywhere. He is my friend”

La plecare, multi oameni care faceau poza la o vaca. Am zis, sa fac si eu o poza. Am prins si vaca si oamenii si spectatorii. Acum vad ca mai era un grup. In spatele vacii. Cred ca va deveni faimos.

Maine, voi avea o zi plina. Prima zi de curs, cu Dr Maurya, de la Hemadri Ayurvedic Center. Voi invata bazele medicinii Ayurvedice,a stilului de viata echilibrat, aproape de natura. Este urmatorul pas in dezvoltarea conceptului de #lifecoaching al MiscariidePiatra, pe care incercam sa il promovam. Voi incerca sa acumulez cat mai multe informatii, pentru a le aduce acasa. Dupa care, voi incepe cursul intensiv de 30 de zile, Ashtanga Yoga 200hr Teacher Training. Multumita lui Darius Moldovan si recomandarilor lui, cu unul dintre cei mai buni Ashtanga Yogi din Rishikesh, dupa spusele localnicilor. Vor urma 30 de zile de trezit la ora 5.30, meditatie, clasa de yoga, masa, teorie, clasa de yoga, masa, meditatie, somn la 21.30. Cantonamentele de cand eram sportiv, tot vor ajuta la ceva, daca la handbal nu mi-au ajutat.

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search