M-am trezit de dimineata, am luat pe fuga un mic dejun cald pentru a mai scoate din frigul de peste noapte si am plecat spre locatia Dr Maurya. Am ajuns acolo, din nebunia de pe strada, intr-un loc linistit, lumea studia pe iarba, la soare, o liniste deplina si o curatenie de iti venea sa te descalti. Am ajuns in locatia respectiva, foarte frig. Era o locatie unde se studiaza numai medicina Ayurvedica, cu traditie in India. Ajung in biroul lui, vreau sa ma asez, cand sa trag de scaun, nimic. Niste scaune dintr-un lemn foarte greu, foarte masive, cu o piele foarte uzata. Tradau importanta locatiei si istoria ei.

Incepem sa povestim, ma intreaba daca am citit ce mi-a dat prima oara cand ne-am vazut, imi pune cateva intrebari si trecem la treaba, intrerupti doar de o doamna care trebuia sa ia aceleasi cursuri ca si mine si care intarziase. Facem cunostinta, Renata. Avocat, venise sa invete cateva tehnici pentru ea si familia ei.

Trec cateva ore de teorie, ne oprim si mergem spre o camera, unde trebuia sa facem practica de masaj. O metoda ayurvedica de relaxare, in care se folosesc uleiuri.

Se incepe cu un masaj la cap si apoi timp de min 30 de min, iti curge pe frunte, ulei cald. Este incredibil de relaxant iar efectul de dupa, somn instant. Ce m-a surprins, camerele si toate instrumetele de acolo, erau foarte vechi. Am intrebat de masa de masaj, avea 350 de ani. Ma gandesc doar cate persoane au trecut pe acolo.

Merg spre Oasis cafe, o “dugheana”, dar cu cu sute de recomandari pe TripAdvisor si cu o mancare fabuloasa. Cateva cumparaturi, iar apoi pe plaja. Cateva pasari care aterizau pe apa, un grup de tineri care faceau Yoga si vanzatori de flori care daca ii refuzi, nu te mai deranjeaza dar stau langa tine, poate te razgandesti. Nisip mai ceva ca la Mamaia, 20 de grade, muzica vine doar din cursul raului si soare cat sa te tina cald. Un localnic vede ca sunt “pierdut” si ma intreaba : Enjoy? Imi cere sa fac o poza cu el si aproape ca adorm dupa.

Imediat dupa, o masa copioasa, un somn de 3 ore, o plimbare de seara si o vizita prietenului meu Shaker, unde se canta muzica live, se fumeaza “un fel de narghilea”, se mananca dulciuri fara zahar si se bea ceai.

La fiecare pas, intalnesti doar oameni faini care zambesc din orice. La noi ar fi tratati ca si boschetari. In seara asta, l-am cunoscut pe Patrick, care e intr-o functie de conducere la Bloomberg. Si are doar 30 de ani. Fiecare dintre acesti oameni vin cu ceva fain, cu povesti pe care nu le-ai mai auzit niciodata deschizandu-se total in fata ta, de la primul cuvant. Parca nu ai vrea sa mai pleci. Incepe sa imi placa postura de culegator. De povesti.

Dupa ora 22.00 nimeni nu mai este pe strada. Parca intra toata lumea in pamant. Senzatie de nesiguranta? Nu. Simti ca este cel mai sigur loc de pe pamant.

M-am plimbat ceva timp, iar la un moment dat, m-am oprit. Nu era nimeni pe langa mine. O liniste pe care nu am mai trait-o niciodata si un sentiment de siguranta, imens. Daca in Dubai mirosea a bani, aici miroasea a pace si liniste. Somn.

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search