Dupa o zi plina de informatii noi la centrul Ayurvedic, in care am invatat prepararea unui medicament naturist pentru imunitate si a unor tehnici de masaj, ma hotarasc sa merg spre ashramul unde cei de la Beatles, au trait pentru 6 luni si au inregistrat unul dintre cele mai bune albume ale lor.

Am ajuns la poarta ashramului, 600 rupii intrarea. Extrem de scump. Cat o zi de cazare. In spatele meu, 3 tineri din Rusia. Am negociat in jur de 10 minute, mai mult ei decat eu, nu sunt foarte bun la negocieri. Am intrat fiecare cu 300 de rupii, sub forma de mita. 84 de casute din piatra, foarte bine facute si o mare varietate de alte cladiri si forme. Cu cat inaintam mai mult si ma departam de locul mitei, cu atat parca simteam si vizualizam viata celor de aici. Foarte multe spatii verzi, camerele si cladirile de o calitate foarte buna.

In una dintre cele 84 de cladiri mici din piatra, traise in anii 60, o actrita celebra de la Hollywood. Din cauza ca se saturase de viata falsa din lumea filmului, hotaraste sa plece in India. Ajunge aici si sta pentru o perioada lunga de timp. La un moment dat, intr-o calatorie prin imprejurimi, este jefuita de absolut tot. Ramane doar cu hainele. Se intoarce in ashram, dar din cauza frigului si a umezelii, este la un pas de moarte. Este gasita de niste localnici, care o ingrijesc si o iau in locuinta lor. Isi revine dupa o saptamana si se intoarce in ashram. Cei la care locuise, ii dadusera haine groase si paturi pentru a dormi in siguranta. Actrita, le refuza initial. Erau hainele si paturile lor pe care le foloseau iarna. Practic, niste oameni saraci, care nu avea nimic, ii dadeau din putinul lor. Se lasau pe ei deoparte, pentru ca stiau ca altcineva are nevoie mai mare de acele lucruri. Actrita ramane profund impresionata, isi vinde tot in State, iar cu banii construieste un loc in care sa traiasca, sa manance si sa munceasca cei aflati la nevoie, fara sa le ceara nimic in schimb. Locul inca mai functioneaza si acum.

Ma treceau tot felul de senzatii faine si de imagini prin minte. Parca retraiam viata celor de atunci, aici, eu, acum. Inconjor tot ashramul si la un moment dat, ajung la sala de meditatie. Enorma. Cu o scena foarte mare. Ma asez in centrul ei si pentru 30 de minute raman nemiscat, cu respiratia calma si focusat pe un singur cuvant. LOVE.

Am simtit vibratia locului si energia curata de dragoste, pace si compasiune pe care o emana. Afara foarte frig, dar cand am inceput sa ma detasez de ganduri si sa meditez, m-am incalzit instant. Vizualizam camera si parca ii vedeam pe cei care au trait aici, cum se rugau pentru schimbare, pentru pace, pentru iubire, fara sa ceara nimic in schimb. Poate doar ascultandu-i pe Beatlesi. Am ramas nemiscat pentru ceva timp, trezit doar de un vant rece pe care l-am simtit pe langa mine. Cuvintele pot descrie cu greu ce am simtit. Va trimit si voua, la fel.

Ies din incapere, marchez momentul si locul cu un sticker MiscareadePiatra si merg spre iesire. In fata mea un parc rotund. Ma asez pe o banca si incep sa scriu aceste randuri. Nu vroiam sa pierd niciun detaliu.

La un moment dat, in spatele meu, Toni din Columbia. Ma intreaba unde este ashramul, ii spun ca nu stiu exact, dar ar fi mai bine sa incerce sa mearga in camera de rugaciune si sa stea linistit pentru 10 minute. Fusese asa de bine si vroiam sa nu fiu singurul care simte asta. M-a intrebat ce fac, i-am zis ca scriu din cand in cand, invat Yoga si Ayurevda si calatoresc singur. Coincidenta, era travel blogger celebru in Columbia. M-a intrebat daca m-am despartit de curand de prietena, cum i se intamplase lui. Ii spun ca nu. Obiceiul in Romania este ca barbatul sa fie capul familiei si sa calatoreasca mereu singur, in cele mai faine locuri, iar femeia sa stea acasa, sa munceasca ca o roaba si sa trimita bani pentru vacanta. Pe deasupra, cand ajung acasa, totul e pus la punct, curatenie, mancare si bani deoparte pentru zile negre. Evident, ii explic ca glumisem, radem copios si ne strangem

Scriu, si plec. Extraordinar.

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search