În aventura noastră care continuă in 3 imediat după plecarea grupului in Romania, au apărut oameni noi și povești frumoase.

Vremea mai puțin prielnică, activitățile și cursurile pe care le avem indoor, ne apropie de oameni noi și simpli, care au povești din ce in ce mai subtile.

Shilpa, 24 de ani, din Rishikesh, lucrează la Recepția clinicii unde urmăm cursurile și terapiile.

Aici invață și Panchakarma din Ayurveda, curățarea celor 5 simțuri, pe care ar vrea să o profeseze.

Abia s-a căsătorit in primăvara trecută, iar soțul ei lucrează in Pune, la mii de km distanță dar tot in India, manager la un hotel.

O femeie simplă, foarte umilă, cu extrem de mult bun simț, care aduce mereu discuția despre copii, familie sau nunta ei.

La cei 24 de ani Shilpa a terminat facultatea de Yoga și urmează un Master tot in Yoga.

Foarte mult aspectul terapeutic al Yogăi.

Discutând cu ea imi spune că și-ar dori foarte mult să predea Yoga și să își găsească ceva de muncă in domeniul Yoga sau Ayurveda.

Felul in care o spunea, exprima pasiune și foarte mult studiu in spate.

Îți dai seama instant când cineva este profesor de Yoga după cursuri de weekend sau când are ani de studiu, poate vieți, in spate.

Mă pune puțin pe gânduri discuția cu ea.

Realizez că nu este corect ce se întâmplă in acest domeniu al Yogăi. Și nu numai. Putem discuta și de domeniul Wellness-Fitness, Beauty, Sănătate etc.

Shilpa cu facultate și Master in Yoga speră să predea Yoga intr-o lume plină de profesori apăruți peste noapte, la școli obscure.

Oameni cu foarte multă școală in spate, cu informații și pasiune, nu au loc să se exprime de antrenori, profesori, terapeuți, tehnicieni, care și-au obținut sau nu diplomele peste noapte, pe bani mulți, la cursuri care au ca scop profitul, care oferă informații și experiențe superficiale.

Ceea ce scriu mai sus se întâmplă in foarte multe domenii. Posibil chiar toate.

Pentru a oferi ceva, in special o experiență care poate schimba vieți, nu ai nevoie doar de cursuri, de facultăți și pasiune. Ai nevoie să te și naști cu un anumit talent și apoi să muncești al naibii de tare.

Problema intervine in copilărie. Când educația copiilor nu se bazează pe pasiune, talent și ajutor reciproc, ci pe competiție și pe legea junglei.

Educație este oferită de aceiași profesori sau părinți, educați de aceleași tipare de gândire.

Cei talentați și sensibili de cele mai multe ori sunt reduși la tăcere de cei plini de resurse materiale, tupeu și părinți cu locuri de muncă bine văzute.

Care nu vor să își vadă odraslele fițoase suferind, cum lipsa de muncă/valoare este scoasă la lumina falsă a celorlalți competitori care fac același lucru, pentru a-și ascunde frustrările și fricile.

În tot acest timp copiii valoroși și viitorul nostru, este călcat in picioare doar de dragul unei senzații sau imagini de moment.

Asta se întâmplă dragilor in aproape toate domeniile.

Revenind la Yoga, locul unde pentru a fi profesor chiar ai nevoie să te țină astrele, unde apar profesori și scoli peste noapte fără capacitatea de a transmite ceva sau chiar aducând mai multă confuzie, Shilpa încă speră să își găsească locul și să ofere ceea ce o pasionează și studiază.

Pentru noul an vă doresc să fiți sinceri și autentici. Să lăsați competiția inutilă deoparte, să faceți ce vă place nu ce vă îndeamnă turma sau metehnele din trecut, aducându-vă aminte că de fiecare dată când voi sau copiii voștri iau locul altcuiva, undeva, pe nedrept, se întâmplă să schimbați chiar viața voastră și a copiilor voștri intr-o direcție greșita.

Veți ajunge la un moment dat să beneficiați de servicii medicale și nu numai, oferite de oameni care au ajuns acolo prin blaturi, șpăgi sau interese.

Care nu știu ce fac sau nu își dau seama dacă fac bine sau rău, nu îi interesează asta, ci doar așteaptă ziua de salariu, vacanța și poza care crează invidie.

Veți ajunge la un moment dat să vă dați seama că ai voștri copii sunt educați de profesori care nu ar fi trebuit să fie profesori sau care au luat locul nedrept unor profesori mult mai capabili, că se plâng de nefericire sau de faptul că la 30+ încă mai cer bani de la voi.

Veți ajunge la un moment dat să primiți ceea ce oferiți. Dacă nu voi, atunci copiii voștri. Mai simplu de atât nici că se poate, exemplele putând continua in orice aspect al vieții noastre.

Vom ajunge la un moment dat să ne dorim să schimbăm ceva și să nu mai avem energie.

De ce ?

Pentru că am consumat-o cu lupte inutile.

Pentru că ne-am construit o imagine falsă, prin șpăgi, sacoșele cu cadouri sau mândrie initilă.

Pentru că nu suntem sinceri cu noi.

Pentru că minciuna in care trăim este prea mare și prea adâncă pentru a mai putea fi recunoscută.

Pentru că mulți dintre noi nici nu își dau seama că așa au fost educați.

Pentru că sinceritatea, valoarea și bunul simț sunt aruncate la coș, iar nesimțirea, non valoarea și minciuna sunt promovate intens.

Intr-un cuvânt : corupție.

Iar in tot acest timp oameni ca Shilpa pleacă in alte țări unde ori sunt respectați ori sunt compromiși cu munci nepotrivite.

Ori așteaptă ca iluziile si minciunile infinite ale unora dintre noi, să se sfârșească pentru a își putea face loc prin viață, împreună cu ceea ce au adus natural, fără voia lor, la naștere.

Care tot natural ar fi trebuit să fie oferit cu pasiune, curat și sincer spre noi, cei din jurul ei.

Acești oameni transmit ceva autentic, curat, fără prea mult efort. Totul vine din interior.

Dar noi ii înlăturăm din instinct pentru că acești oameni transmit adevărul.

Trăind in minciună, nu putem hrăni minciuna cu adevărul, nu-i așa ?

Mai mult decât orice in 2020, avem nevoie să ne găsim locul fiecare in această lume/societate, curat, acolo unde merităm nu acolo unde ne dorim fals.

Cu drag, Shilpa și toți ceilalți in cazul ei.

Decembrie 2019.

India.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search