Suntem din ce în ce mai aproape de momentul în care ne vom intoarce la ale noastre.
La viața noastră de zi cu zi pe care o aveam înainte de această “pandemie”.

Ce a trecut in tot acest timp, nu a fost ceva obișnuit. Ci a fost una din cele mai importante momente din istoria omenirii.

Un moment de schimbare care ne-a adus momente de fericire, împreună, cu momente de tristețe.

Totul s-a schimbat peste noapte. Consumul a scăzut, Natura a întinerit, economia a încetinit, omenirea a fost in mijlocul tuturor.

Ca și atunci când eram mici și făceam vreo prostie sau ne loveam din vina noastră, imediat după aveam șansa să învățăm ceva.
Ne puteam relua normalul cu o lecție sau o experiență care ne oferea o altă perspectivă asupra vieții.

De obicei majoritatea nu percepe această nouă perspectivă, iar de aici ne întoarcem ca individ, țară, continent, planetă, la aceleași vechi probleme. Chiar nu învățăm nimic ? Chiar nu putem schimba ceva ? Chiar nu putem ajunge in punctul in care vom reuși să evoluăm intr-o direcție nouă, sustenabilă moral, social și politic ?

Aici se va juca momentul cel mai important al pandemiei. Imediat după revenirea la normal.

Știți de ce ?

Pentru că cei învățați cu mult, cu cifre mari, cu atenție multă și profituri uriașe din nimic, administrațiile fiecărui stat, companiile mari dar și cei mai mici care ii servesc sau ii invidiază, cei care prin marketing agresiv ne inundă înțelegerea, nevoile și simțurile, își vor vrea cu orice preț inapoi bucata de tort pe care o devorau inainte de pandemie.
Își vor vrea inapoi victimele care consumau fără pauză și inconștient.
Își vor căuta cei mai buni vânători pe care ii vor plăti cu sume enorme tot din buzunarul vostru, pentru a vă readuce cât mai repede și cât mai profitabil, pe toți, inapoi unde ați fost inainte de această pandemie.
Își vor vrea inapoi creșterile economice, profiturile și intensitatea de care sunt dependenți.

In aceiași închisoare consumeristă, ambalată frumos de către inteligența lor artificială, mereu pusă pe fugă, stress, competiție, ură și conflict.

Dragilor, dacă ați văzut natura cum își revine, dacă ați văzut animalele cum își recapătă teritoriile, dacă v-ați descoperit noi limite in a face, a simți, a observa, sau a consuma, e timpul să vi le însușiți și după revenirea la normal, să le puneți in practică și să le mențineți până când se transformă intr-o nouă realitate, a noastră, a tuturor.

Altfel, de unde suntem acum, dacă vom reveni la același nivel bolnav in toate, de dinainte de pandemie, fără nici o lecție învățată, va fi GRAV GRAV GRAV. Vom pica intr-o agonie din care se vor ridica foarte puțini.

Acum este momentul să schimbăm ceea credem că nu ne mai este necesar.
Ceea ce este prea mult, prea învechit, prea greu, prea needucat, prea corupt, prea indiferent la nevoile noastre, ale tuturor.

In această perioadă am invățat că împreună, dacă avem un scop comun, putem trece mai ușor peste orice.

Important este să ne ascultăm, să ne susținem, să ne respectăm deciziile si spațiul intim, indiferent de educație, culoare, religie, sex sau orientare politică.

Totul se negociază, totul se poate adapta acestei noi vieți, mai puțin drepturile fundamentale ale vieții, principiile morale de bază și legile universale ale Naturii, adaptate nevoilor, capacităților și resurselor fiecărei țări.

Cu drag, Costache.
#miscareadepiatra

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search